Circus op School

Een circus op school, tot in de puntjes verzorgd door de professionele circusartiesten van Circus Salto. Uw schoolplein, onze tent en uw leerlingen als artiesten.

Nu te boeken!

 • Ons circus bij uw school
 • De hele school doet mee
 • Een onvergetelijke dag voor iedereen
 • Al vanaf € 500 (zonder circustent) of € 1250 (met circustent).

“De kinderen hebben een geweldige dag gehad en wat doet Sander dat fantastisch! Wat een energie, lol en blijdschap. Een schooldag om nooit meer te vergeten.”

contact-circus-voor-scholen

Het programma

Ons circus bezoekt uw school en zorgt voor een vol programma. De dag (of dagen) heeft een uitgebreid programma, waarbij ieders talent tot zijn recht komt.

Chinese-Show op school

Introductievoorstelling

Sander en zijn artiesten geven een feestelijke openingsvoorstelling en zorgen ervoor dat iedereen vol energie en enthousiasme aan het circusproject start. Ook geven de artiesten een korte uitleg over het circusproject.

Snuffelworkshops

Iedereen wil natuurlijk de circustechnieken uitproberen. Daarom hebben wij een snuffelroute opgenomen in het programma, waarbij de leerlingen allerlei circustechnieken uitproberen. Technieken zoals ballopen, jongleren, draaiende bordjes, draadlopen en nog veel meer. In de regel gaan de leerlingen in groepen (volgens een circuitmodel) langs de onderdelen.

Circusact instuderen

Na de snuffelroute gaan de groepen met hun leerkracht een eigen act instuderen. Circus Salto levert hiervoor materialen en instructiebladen waar de acts duidelijk beschreven worden. Ook is er vooraf een instructie aan de leerkrachten over het circusproject.

Naast technische acts, zoals acrobatiek en jongleren, zijn er ook acts waarbij spel belangrijk is. Acts met een groot spelelement zijn de Fakirshow en de Clowns. De medewerkers van Circus Salto komen bij alle groepen langs om hen te ondersteunen en de acts ‘pisteklaar’ te maken. Naast het oefenen is er veel aandacht voor de presentatie van de act.

Eindvoorstelling

Spanning ten top…de show begint. De rood-gele circustent zit vol met ouders en grootouders, die allemaal de camera in de aanslag hebben. Eén voor één komen de groepen kinderen op en vertonen vol enthousiasme hun ingestudeerde circusact. De show wordt op ongekend enthousiaste manier gepresenteerd door circusdirecteur Sander en wordt natuurlijk afgesloten met een staande ovatie door het Hooggeëerd Publiek!

contact-circus-voor-scholen

Circus doe je samen!

Circus is een uniek samenspel. Daarom is er een actieve rol is weggelegd voor de leerkrachten en eventueel de hulpouders. Samen met de leerlingen maken ze hun Circusact om trots op te zijn! Het is bijzonder om te ervaren waar de groepen toe is staat zijn door samen te werken en elkaar te vertrouwen. Deze ervaring geeft de leerkrachten en leerlingen een enorme ‘boost’ die ook na het project zijn uitwerking heeft.

Voor wie geschikt?

 • Geschikt voor alle leeftijden: van kleuters tot en met scholieren. Iedereen kan stralen in het circus!
 • Zowel reguliere basisscholen als scholen voor speciaal onderwijs.
 • Ook geschikt voor het middelbaar onderwijs. De acts worden dan aangepast!

Oftewel: Iedereen doet mee en raakt in de ban van de magie van het Circus!

Circus Salto verzorgt Circusprojecten op basisscholen, middelbare scholen en het speciaal onderwijs

Circus Salto - Circus op school

Jarenlange ervaring met het basisonderwijs

Onder leiding van Sander Balk trekt Circus Salto door het hele land en zorgt in dorpen en in steden voor uitverkochte voorstellingen. Naast zijn werk als circusproducent heeft Sander jarenlang gewerkt in het onderwijs. Door het succes van Circus Salto is hij nu fulltime met zijn Circusdroom op pad!

Tijdens de schoolprojecten combineert Sander zijn ervaring als leerkracht met zijn passie voor het circus en staat zo garant voor een onvergetelijke dag.

contact-circus-voor-scholen

Voor iedereen is er wel iets

Elke groep kiest een circusact. Welke act ze ook kiezen: de talenten van de verschillende leerlingen kunnen in elke act tot zijn recht komen!

Acts voor de onderbouw (groep 1 – 4)

 • Acrobatiek: Acrobaten doen allerlei stoere stunts zoals piramidebouwen, koprollen en bokje springen.
 • Paarden: De edele paarden draven en dansen door de piste.
 • Wilde dieren: De dompteur van het Circus presenteert zijn olifanten, tijgers, leeuwen en apen.
 • Muzikale Clowntjes: De jongste clowntjes van het Circus zijn zeer muzikaal. Ze zingen en dansen erop los!
 • Krachtmensen: De sterkste mannen en vrouwen van de wereld tonen hun spierkracht!
 • Dalmatiër-hondjes: Dalmatiërs springen erop los, maar of ze echt luisteren naar hun baas?

circusact op school

loopbal act

Acts geschikt voor de bovenbouw (groep 3 – 8)

 • Chinese Show: Deze artiesten laten bordjes op stokjes draaien en tonen hun kunsten met de diabolo, sierlijke linten en de Chinese vlaggen.
 • Limbo-acrobaten: De limbo-acrobaten voeren een feestelijke en acrobatische limbodans uit!
 • Balanceren: Deze evenwichtskunstenaars houden zich in evenwicht op de rola rola, de loopbal, de loopton, de pedalo en de eenwieler. Combinatie met draadlopen mogelijk.
 • Oosterse Show: De Sjeik presenteert zijn gevolg, bestaande uit buikdanseressen, fakirs en slangenbezweerders.
 • Jongleren: Jongleren met ballen, kegels, ringen en draaiende bordjes.
 • Goochelen: De goochelaars verbazen het publiek met hun kunsten.
 • Piramidebouwers: De acrobaten bouwen allerlei menselijke piramides. Een act vol uitdaging en voor iedereen een belangrijke rol!
 • Clowns: Deze Clowns maken komische buitelingen. Eén clown neemt uiteindelijk iedereen in de maling!

Ook voor middelbare scholen

Circus Salto verzorgt ook circusworkshopprojecten op middelbare scholen. Net als bij basisscholen geeft het de leerlingen een enorm zelfvertrouwen om iets te creëren. Ook leren ze goed samenwerken en elkaar te vertrouwen. Leerkrachten en/of mentoren krijgen bovendien de kans om op een andere manier met de leerlingen te werken.

Naast heel veel plezier is het Circusproject ook voor middelbare scholen van grote waarde voor een goede sfeer van de school en de ontwikkeling van de scholieren.

De technieken die bij middelbare scholen aan bod komen zijn piramide-bouwen, eenwielfietsen, ballopen, draadlopen, jongleren, diabolo, draaiende bordjes en mime.

De afsluitende voorstelling is een unieke ervaring. Veilig in een groep mag je een act opvoeren en kun je jouw talent laten zien.

Er is voor iedereen een even belangrijke rol in het Circus. De stille muurbloempjes stralen. Die ‘lastige jongen’ blijkt helemaal op zijn plek te zijn tijdens het klaarzetten van de materialen voor de acts.

Bovendien is het een unieke manier om de ouders op school uit te nodigen in een positieve sfeer bij de afsluitende voorstellingen. Het Circus wordt vaak geboekt als aanvulling van Culturele Dagen. Vaak zijn er in de afsluitende voorstelling ook optredens van muziek, dans en zang. Ook is er ruimte voor voordrachten, van bijvoorbeeld een gedicht. Het is allemaal mogelijk in de unieke sfeer van het Circus!

contact-circus-voor-scholen

Prijzen

De prijs wordt bepaald door de groepsgrootte en de keuze voor de tent. Circus Salto maakt altijd een offerte op maat, gebaseerd op de volgende prijzen:

Eén dag:

Tot 50 leerlingen 1 circusdocent 500 Euro
Tot 100 leerlingen 1 circusdocent 700 Euro
Tot 200 leerlingen 1 dag 1 circusdocent 900 Euro
Tot 300 leerlingen 1 dag 2 circusdocenten 1100 Euro
Tot 450 leerlingen 1 dag 3 circusdocenten 1400 Euro
Meer dan 450 leerlingen Op aanvraag Op aanvraag

Meerdere dagen:

Tot 50 leerlingen 1 circusdocent 500 Euro
Tot 100 leerlingen 1 circusdocent 900 Euro
Tot 200 leerlingen 1 circusdocent 1000 Euro
Tot 300 leerlingen 2 circusdocenten 1250 Euro
Tot 450 leerlingen 3 circusdocenten 1500 Euro
Meer dan 450 leerlingen Op aanvraag Op aanvraag

(aan alle genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend)

Circus Salto - Sander Balk - Circus op School

Circustent 16 meter (rond)

€ 1250

In onze luxe tent komt de show pas écht goed tot zijn recht. De tent is verduisterd en heeft een computergestuurde lichtinstallatie, voor een échte showbeleving.

 • 300 zitplaatsen
 • Verduisterde theatertent
 • Inclusief circusdecoratiepakket
 • Uitgebreide lichtinstallatie
 • Zeer geschikt voor uw afsluitende receptie.

De school als circustent

€ 250

Heeft uw school geen ruimte of budget voor een tent? Dat is geen probleem! Met het Circusdecoratiepakket wordt elke school, dorpshuis, sporthal of aula omgetoverd tot Circustheater! Inclusief:

 • artiesteningang
 • piste
 • pistekleed
 • lichtinstallatie

Circustent van 12 bij 17 meter 

€ 750

Onze knusse en toch verrassend grote circustent is de meest gekozen optie door scholen. De tent kan op vrijwel elk schoolplein worden opgebouwd.

 • 250 zitplaatsen
 • Lichtdoorlatend
 • Inclusief circusdecoratiepakket
 • Zeer geschikt voor uw afsluitende receptie.

contact-circus-voor-scholen